Rockford Orthopedic

Chicago, IL
Rockford Orthopedic Associates

NELSON redeveloped Rockford Orthopedic Associates’ space for various clinical functions, including a general orthopedic clinic, urgent care center, total joint and rheumatology clinics - totaling approximately 40,000 SF. A central administration and support services space was also designed for the remaining 25,000 SF. The waiting area includes a main reception counter, audio visual displays, and other thematic kiosks.

NELSON established a planning and design concept that allowed for a seamless integration of design between both the clinical amenity of the facility as well as the central administrative space that services all Rockford Orthopedic Associates facilities throughout Central Illinois.

While touring potential real estate locations for the new facility, Rockford Orthopedic Associates and their developer / project manager AMB Development Group, from Milwaukee, WI, discovered an abandoned grocery store, hardware store and retail store.

This “overall footprint” of space coupled with a structural system, that placed columns at 35’ centers, and provided a 35’ clear span from concrete floor slab to the underside of roof joists, provided the design team a unique opportunity to incorporate a second floor mezzanine section for the entire central administration area of the building.

This project represents a great example of repositioning a base building, creating a fully integrated sustainable story and capturing a real estate location that geographically positions itself in the heart of the Rockford Business District.

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo

CREATING new office design

To experience more, click HERE.
 

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc