Razorfish

Chicago, IL
Razorfish

Creating greater community and interoffice collaboration within the large Merchandise Mart footprint was the goal of Razorfish. The design team adopted urban planning principals in conceptualizing the project. The idea centered on creating a “downtown” district with large avenues of circulation that would connect and collect the neighborhoods of bordering office areas. Two gracious hallways running perpendicular act as the primary boulevards for circulation and provide views across the office. Communal spaces, such as the lunchroom, game room, main conferencing rooms and reception are placed at these crossroads to draw employees together. Internal light courts and open planning concepts with low horizon lines allow for natural light to flow freely throughout. Vibrant colors are used against a calm, neutral palette to create “way finding” and define boundaries and functions of the different spaces. The overall feel is an open and united space that gives employees a sense of place and purpose.

FOCUSING ON Design From the Outside In 

To experience more, click HERE.
 

In a move that will take them from a nationally recognized interior design firm to a true full-service architecture and design firm, NELSON, Cope Linder Architects, and KA Architecture will merge operations effective June 1, 2017.

FOCUSING ON DESIGN FROM THE OUTSIDE IN 

To experience more, click HERE.
 

In a move that will take them from a nationally recognized interior design firm to a true full-service architecture and design firm, NELSON, Cope Linder Architects, and KA Architecture will merge operations effective June 1, 2017.

FOCUSING ON Cloud-Based DatA

To experience more, click HERE.
 

To stand out from competitors, attract and retain top talent, and reflect their culture, cloud-based data company, Civis Analytics, retained NELSON to design their new 29,000 SF space.

CREATING New Solutions

To experience more, click HERE.
 

Tactix retained NELSON to provide interior design services for their new location in Center City Philadelphia. The team worked closely with executives to develop new design solutions to fit their needs.

 
 

CREATING innovative design

To experience more, click HERE.
 

Capital One selected NELSON to help them design their Rolling Meadows location. The NELSON team worked with Capital One’s Design Team and Key Leaders to create their vision of an urban chic work environment.

 

 

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.