• Office
Plymouth, MN

Polaris Industries is an American manufacturer of snowmobiles, ATV, and neighborhood electric vehicles. Recent exponential growth required Polaris to purchase and renovate a former 120,000 SF, three-story, multi-tenant office building in Plymouth, MN. The goal of the new site was to provide a stimulating work environment that would support and celebrate their energetic brand and culture by fostering teamwork and communication – critical to attracting and retaining top talent. 

Deviating from a more traditional design, the new space is simple yet reflective of the environments that Polaris products typically navigate, borrowing cues from the outdoor terrain. The design reinforces the conviction that teammates are most happy and creative in environments that promote positive emotions – of both the culture and the product. The program was inclusive of the reception/showroom, flexible conference/training center, the “Trailhead” café, and two and a half floors of flexible workplace rich with collaborative branded zones that speak universally to the Polaris brand.

Reclaimed wood, sleek metals, “pebble” inspired carpet, and unpolished concrete are used repetitively throughout the design to evoke the feeling of riding along a favorite ATV trail for both employees and visitors alike. Within the reception/showroom area, large in-motion graphics are embedded within custom wood and metal vertical walls reminiscent of structures where the Polaris products are actually stored. These same vertical walls also create a dramatic back-drop for the display of actual products in order to entice guests and teammates to “kick the tires” and truly experience their products.

Flanking the reception/showroom are large flexible training rooms, each entry branded with large graphic exterior references. The entire training center opens up to the reception to allow for large break-out zones and entertaining opportunities. Within the conference center, full height glass walls are clad with custom film topographical maps that depict favorite well-known trails found throughout the world where Polaris products can be put to the test. These topographical maps are common at all conference zones throughout providing inspiration and way-finding cues. Within the workplace, employees have access to multiple and diverse collaboration zones for formal and informal meetings or for the pure enjoyment of the fresh heath food options found within the “Trailhead Café.” The open office was strategically designed to provide ample access to natural daylight and views via created circulation paths and room placement. The abundance of light coupled the majority of low horizon workstations and minimized private offices creates an open and airy feel throughout. 

With this new dynamic workplace, the Polaris Team and their guests can fully interact and experience Polaris’ outdoors focused lifestyle and culture.


To experience more, click HERE.

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 


FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.


creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.



CREATING new office design

To experience more, click HERE.

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau


To experience more, click HERE.

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.


NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations


To experience more, click HERE.

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc