Perkins Coie

Chicago, IL
Perkins Coie

Deriving from principals of the European design model, the Perkins Coie law office prototype incorporates a number of strategies to achieve flexible planning and energy efficiencies.

The interior architecture emphasizes the buildings curved exterior curtain wall and high ceilings which are a result of the underfloor technology integral to the building. Planning concepts are flexible in anticipation of future change in practice groups, growth and workstyle, and are achieved within the strategically developed modules of workplace and telecom/data infrastructure standards. The use of the building’s interior depth to provide spacious, convenient and concealed work areas for each pair of administrative assistants reinforces the democratic array of service and support necessary to law firm planning. Traditional stone floors and wood paneling have been traded for natural and renewable materials. Modular bamboo floors provide a warm and elegant base for limestone mosaics, glass tile, and farmed figured maple. The bamboo flooring and easily reconfigured carpet tiles provide full access to the infinitely adaptable underfloor air and wiring infrastructure. The multi-layered lighting design utilizes daylight, high performance direct/indirect fluorescent fixtures and custom “glow forms” to provide diffuse illumination, enhance the high ceiling volume, and to increase natural brightness throughout the space. Imbuing law firm design with sustainable methods and convertible, versatile planning concepts shows NELSON’s knowledge of law firm design and the responsibility inherent in planning and building tenant space.

The seamless flow of activity, technology, and image in this refined interior reinforces the tangible value of environmental and aesthetic criteria and its impact on interior design.


To experience more, click HERE.

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 


FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.


creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.



CREATING new office design

To experience more, click HERE.

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau


To experience more, click HERE.

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.


NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations


To experience more, click HERE.

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc