Pattishall, McAuliffe, Newbury, Hilliard & Geraldson LLP

Chicago, IL
Pattishall McAuliffe

After 23 years in its former location, Pattishall selected NELSON to help find and design a new Chicago office.  Ultimately the firm selected 200 South Wacker Drive, a prestigious address less than one block from their former space. Project goals included the following:

  • Focus on Pattishall culture and brand
  • Implement new technologies
  • Maximize space utilization and improve floor plate efficiencies
  • Encourage collaboration and interaction, building a stronger community within the firm
  • Provide access to natural light to interior spaces and corridors while retaining privacy through use of obscured glass
  • Create multi-use conference and work spaces
  • Provide furniture that echoes the heritage of the firm
  • Evaluate office dimensions

Some of the key components of the space include a Brand Wall in the main reception area designed to reflect the Pattishall culture and brand.  Black and white product/brand/logo images represent some of the valued clients that the firm has represented over its 135 year history. A modern purple-hued glass wall featuring the Pattishall logo and the use of a flat screen provide a contemporary touch and offer flexibility to highlight newer clients, office announcements and welcome messages to guests.

Common spaces are extremely important and reflect the Pattishall culture, which has been described as collaborative and sharing with family-like values.  “Pattishall Square,” a space directly behind Reception, is both a private conference facility as well as a place where individuals can gather, meet and socialize without the need for enclosure.  The Square, along with all the conference rooms throughout the space, incorporates state-of-the-art technology. Many of the spaces are also flexible with moveable walls and furniture.

The building's alignment of two sets of 90-degree hallways allows for a very efficient office layout. All exterior offices are identical in size. Most interior offices are likewise virtually identical to one another.  Offices and administrative workstations are furnished with custom millwork.

An important aspect of the space design is access to natural light. Large, almost continuous window panels create spectacular views while glass doors on exterior offices allow natural light to enter the interior space.  

CREATING innovative design

To experience more, click HERE.
 

Capital One selected NELSON to help them design their Rolling Meadows location. The NELSON team worked with Capital One’s Design Team and Key Leaders to create their vision of an urban chic work environment.

 

 

Creating NEw Opportunities

To experience more, click HERE.
 

Effective November 1, 2016, AAI Design has merged operations with NELSON. The fourth merger on the west coast for NELSON, this deal brings the regional count to over 80 and brings the total number of west coast offices to five.

 

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo