Ogilvy & Mather

  • Office
Ogilvy & Mather

Ogilvy & Mather is one of the largest marketing communications networks in the world. The firm clearly recognizes that there are parallels between the creativity required to exceed their clients’ expectations and the creativity they must stimulate and support in their own workplace. Together with NELSON, the Ogilvy & Mather Atlanta office explored issues such as global connectivity, cultural diversity, collaboration and flexibility in a Digital Lab environment that may influence the development of all future Ogilvy workspaces.

The Atlanta office features a mix of spaces for formal and impromptu collaboration, enclosed conference rooms and phone booths for privacy, as well as open, bench-style workstations. In fact, everyone from the President to the most junior staff person utilizes the same style workstation in different zones on the floor. Folding walls that connect conference rooms to café spaces, large, bar-height worktables, open pin-up spaces and cozy, semi-private corners tucked away with soft seating provide a broad range of flexibility for large gatherings and one-on-one discussions.

The space is highly branded with Ogilvy’s red, black and gray palette. Open ceilings and concrete floors provide a contemporary flavor while the built-in reception desk and curved walls provide architectural interest and modern furnishings lend comfort with multiple options for configuration in the various work areas. Throughout the entire space, floor to ceiling windows provide access to natural light and offer breathtaking views.

The new open-space style of working is helping to advance efforts with colleagues, clients and constituents globally. In conjunction with the HITT Contracting team, this project also won an "Award of Merit" in the Associated Builders & Contractors Excellence in Construction Awards.

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo

CREATING new office design

To experience more, click HERE.
 

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc