New York, NY
MTV office Architecture Interior Design

NELSON was asked by MTV Networks, a division of Viacom International, Inc., to renovate their space in midtown Manhattan bringing MTV Networks’ Legal and Financial Groups together and integrating both departments into the MTVN culture.

After an intensive programming study, NELSON recognized drawbacks in the existing floorplan which was neither efficient in terms of density nor conducive to the groups’ work style, which required more privacy than the existing built-in, low-partitioned workstations. MTV decided on a more thorough renovation to achieve higher density, more efficiency, and more private workstations. Working closely with the MTV Networks Planning and Design Department, NELSON created a layout that increased density by 30% and achieved the desired level of privacy.

Projecting MTV’s youthful energy into the space, NELSON created a fun dynamic space by renovating the public and shared spaces, lobbies, reception, pantries, and conference rooms with bright finishes, including corrugated acrylic panels, bright red acrylic accents, patterned glass, and silver resilient floors. The design team addressed wayfinding by differentiating the conference rooms that anchor each corner of the floor, using markedly different lighting, colored acrylic panels, and carpet accents. The balance of the floor was made distinct through the use of decorative lighting, accent paints and carpet patterns, all of which provided easily visible landmarks.

The result is a renovation that reused much of its exiting construction to create a strikingly different work environment that meets the functional requirements of the Legal and Financial Groups and still announces to the staff and visitors that this is MTV Networks.


To experience more, click HERE.

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 


FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.


creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.



CREATING new office design

To experience more, click HERE.

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau


To experience more, click HERE.

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.


NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations


To experience more, click HERE.

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc