Educational Credit Managemant Corporation Office
  • Office
  • Financial
St. Paul, MN
ECMC, Office

Education Credit Management Corporation (ECMC) desired a dynamic change to its environment, culture and occupant quality. They saw an opportunity to create a balanced healthy workplace and culture with a move from its former location in downtown St. Paul, MN, to a remodeled multi-building suburban campus location. NELSON has recently completed full scope interior design services allowing ECMC the opportunity to completely transform its existing culture, brand, work processes and standards that ultimately and strategically reflects a dynamic, focus-healthy environment for its 400 employees while minimizing costs and footprint.


ECMC, utilizing a stringent budget requirement, wanted to provide a customized, energized facility that promoted “health” for its staff. This included creating a work environment that integrated a focus-healthy culture that would increase occupant quality while supporting the strategic, organizational, functional, cultural and financial platforms of ECMC’s organization for both today and into the future. ECMC hoped to achieve a healthier workforce with less absenteeism, lower health insurance costs, and higher productivity.


NELSON developed an integrated holistic approach to support the health of an employee in the workplace. The plan identified all employee touch points and specifically designed the spaces to support the employees health and well being. The plan, a culture shift for the organization, considered the work environment, public spaces and the addition of a full state-of-the-art gym facility inclusive of a martial arts studio, aerobics studio, massage amenity, personal showers and locker rooms. This state-of-the-art gym was branded “Healthworks”. ECMC’s workplace today inspires employees to become more active, lose weight and improve their overall psychological and physical health. Personal walking workstations were made available to employees as an alternative workspace model. These spaces were similar in cost to a workstation. Additional conference spaces and small group gathering settings were designed into the space to support an employee when they were not on the treadmill. Kitchens and break rooms were situated encouraging employees to walk to micro-waves, coffee pots and refrigerators. Technology was key to making this work as employees had choice, were mobile, and were expected to stay connected.


Through this commitment, ECMC expects to reduce its insurance costs dramatically and has created an environment that truly resonates with their new culture. Our solutions incorporated flexibility for the individual user occupants’ needs and addressed adaptability to support the long-term occupancy of the space in relation to ECMC’s business dynamics.


To experience more, click HERE.

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 


FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.


creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.



CREATING new office design

To experience more, click HERE.

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau


To experience more, click HERE.

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.


NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations


To experience more, click HERE.

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc