Invest Atlanta

Financial
Atlanta, GA
Invest Atlanta

Invest Atlanta, formally Atlanta Development Authority, decided to relocate from their loft-style Underground Atlanta location to the Georgia Pacific Building in hopes of creating a new space that would function as a true globally competitive economic development agency like those in London and Dubai. As part of this initiative and prior to the design of their new space, Atlanta Development Authority rebranded itself as Invest Atlanta. New corporate colors and the fractal shapes featured in the new logo are evident in design elements throughout the space.

Given the new office space is on the 29th floor, right in the center of the city, the planning concept immediately became about how to leverage the spectacular views that the building offered to help showcase the city and sell Invest Atlanta’s story. With this in mind, the design team planned a majority of the offices in the interior of the building, allowing for full window views on all sides of the office space and the introduction of the tour path along the perimeter (marked by a green stripe and accent lighting) that Invest Atlanta now uses to tour potential investors and partner organizations while showing off Atlanta at the same time.

The design team also faced a myriad of other challenges on this project including a stringent budget and unique existing conditions in the building, specifically the ceiling and mechanical systems.

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo

CREATING new office design

To experience more, click HERE.
 

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc