Halstead International
  • Office
Calhoun, GA
Halstead International

Sustainability is very important to Halstead International, so when NELSON was asked to design and build a new 4,600 square foot structure to house a call center and offices, it was quickly decided that LEED-NC Platinum certification should be the goal. The resulting structure is a vaulted metal-skin building with a green roof.  The front façade now serves as the public face to the entire Halstead site. There is an existing railroad line on the west side of the building and the design mitigates the intrusion of sound into the building, especially given the use of the space as a call center. Windows facing north, east and south were preferred both in facing opposite the rail line and to provide as much controlled daylight as possible. The call center is comprised of workstations with supervisory office space and much of the detail beyond the layout of the workstations.


In addition, NELSON provided the following sustainable design solutions:
On-site Stormwater Management
Drought-tolerant Landscaping
Rainwater Harvesting for Flushing Toilets & Landscaping
On-site Renewable Energy Studies
Recycled Material Content
50+ percent Construction Waste Recycled
FSC Furniture & Millwork
Low VOC Paints, Sealants & Adhesives
Daylight & Views from All Workstations
Interior Rain Garden to provide View to Nature

NELSON also provided design services for an existing 94,000 SF warehouse. The scope of services included minor modifications including renovating and expanding the existing warehouse offices and restrooms, as well as integrating sustainable design systems to offset site energy and water usage. As part of this strategy the team assessed the utility of the roof space on the existing warehouse as an available surface for harvesting rainwater and as a mounting substrate for photovoltaic panels.


To experience more, click HERE.

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 


FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.


creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.



CREATING new office design

To experience more, click HERE.

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau


To experience more, click HERE.

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.


NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations


To experience more, click HERE.

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc