Greenberg Traurig LLP

Atlanta Office
  • Legal Workplace
Atlanta, GA
Greenberg Traurig LLP

NELSON recently completed design services for Greenberg Traurig LLP’s office, located on the top five floors of a new tower in the Buckhead neighborhood of Atlanta, GA. As a global law firm, Greenberg Traurig desired a design that would reflect the culture and the people, ultimately making the office thrive and flourish. For this project, NELSON proposed the design to be aesthetic of the International Style; contemporary with clean lines, natural materials and open spaces combined with an attention to detail while creating an inviting atmosphere that balanced work and life. This space is designed to make people feel special. It is warm, inviting to employees and a fun place to be.
 

The office was built in anticipation of a new art program. While pieces had not been purchased when design began, the idea was to create a suitable environment for selections from the modern era that would add to the space’s contemporary flavor.
 

After a quick elevator ride, guests, clients and employees arrive at the Greenberg Traurig floors via lobbies that provide a transitional envelope of clean architectural detailing with finishes that start to introduce the Greenberg Traurig brand. The flow of materials carries into the Reception and the Conference Center and builds the brand identity. A careful balance and sophisticated mix of stone, wood, glass and lacquer provide a warm, contemporary feel. The sequencing of areas is designed to allow the experience of multiple spaces at one time. This design theme is supported by the use of enclosures other than full walls, such as three-quarter walls, illuminated drapery panels, 3Form panels, glass panels (clear and with film) and screens.  A two-level screen wall that embraces the stairs connecting the upper Conference Center to the lower Conference Center and employee café is a particular focal point.  This is the first time that the Modular Arts material was used in a two-floor installation. 
 

Equally important to the space is what happens outside the walls.  Floor-to-ceiling windows provide excellent views throughout the space. This is particularly true on the top floor where the Conference Center is located. At every turn there is a clear vista from one end of the floor to the other, creating a constant connection to the outside space and scenery.  The Reception and Conference Center is planned to take advantage of the views, as well as provide a variety of settings for both formal and informal meetings. Each space is designed to fully support a variety of meeting needs and evolving technology, making inevitable change easy. There are a variety of conference room settings with a special focus on flexibility and adaptability. The plan sets up quadrants with the ability to zone the areas with three conference room clusters. The fourth quadrant is reserved for the staff café with access to the roof terrace. Transition to the rooftop terrace flows naturally, providing a unique experience with multiple access points for guests, clients and employees.
 

The space is designed to readily adapt to the way attorneys will practice in the future. Flexibility is built in for the evolving needs of each practice group as well as rapidly developing technology.
 

CREATING innovative design

To experience more, click HERE.
 

Capital One selected NELSON to help them design their Rolling Meadow’s location. The NELSON team worked with Capital One’s Design Team and Key Leaders to create their vision of an urban chic work environment.

 

 

Creating NEw Opportunities

To experience more, click HERE.
 

Effective November 1, 2016, AAI Design has merged operations with NELSON. The fourth merger on the west coast for NELSON, this deal brings the regional count to over 80 and brings the total number of west coast offices to five.

 

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo