Biogen

Headquarters
  • Office
  •  
  • Healthcare & Pharma
Weston, MA
Biogen Inc-Weston

The design of the 350,000 SF Biogen global headquarters began with pre-lease services. As a member of the team responsible for site selection, NELSON provided a preliminary program of requirements, test-fits of multiple buildings, development of a workletter, and lease review. The project has been designed for LEED® Gold Certification and is currently under review.

An innovative component of the project is the use of thermally constant water from a quarry pond for heating and cooling. The unique feature is a demonstrable example of Biogen's commitment to reducing their carbon footprint. The open office areas enjoy spectacular views of the site through full height glass walls on the ends of the two buildings that are free of offices. Great care has been paid to provide opportunities that foster cross functional employee teaming. A central kitchen/break area on each floor is a center of activity for employees, along with informal meeting areas scattered throughout the office space. The interior fit-up includes an 11,000 SF training and conference center, a 170 seat auditorium, a 200 seat cafeteria and a 6,000 SF fitness center. Branding features throughout the buildings speak to the patients, products and research activities of this bio-tech corporation.

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo

CREATING new office design

To experience more, click HERE.
 

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc