Research and Development Building
Cambridge, MA
Biogen Inc. Research and Development
Biogen and NELSON have a business relationship that spans 10 years and numerous projects. With the arrival of a new CEO, the company made a business decision to relocate the Weston, MA corporate headquarters back to the Cambridge, MA campus, which already housed R&D and manufacturing facilities.  
The project was comprised of two build-to-suit buildings totaling 507,000 SF. The larger property includes two small historic structures that went through an adaptive reuse. One houses HR and IT while the other houses a community lab that serves a student outreach program. NELSON also designed a two-floor high "connector building" as horizontal circulation between one of the new buildings and an existing lab building. 
To help inspire innovation, Biogen abandoned a 20-year-old conventional office standard for a new model that is cross-functional with a totally open plan that is more supportive of teaming and collaboration. A change management and visioning process also was orchestrated to allow employees to be actively engaged in planning the design details for the new work environment. The final result responds directly to the collective employee wish list.
Biogen has a unique commitment to sustainable design. Both electricity and HVAC are the byproducts of a central congeneration facility that was built as part of a long-rang plan prior to this project. It saves millions of dollars per year while significantly reducing the company's carbon footprint. Both buildings have been designed to LEED Gold standards.
The end product is an amazing success. Employees - including the CEO and Executive Vice Presidents - have expressed the highest levels of satisfaction and are enthusiastic occupants of this dynamic open-plan environment.


To experience more, click HERE.

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 


FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.


creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.



CREATING new office design

To experience more, click HERE.

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau


To experience more, click HERE.

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.


NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations


To experience more, click HERE.

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc