Designing for What's Next

October 13
Designing for What's Next

Customizing a company's message is a task to be handled by the experts – something that Starcom MediaVest Group knows all too well.

As a world-renowned communications group that successfully creates media plans for their clients, Starcom MediaVest Group recognized the importance of an office space that reflects the message and inspires the outside-of-the-box thinking that is necessary to achieve their clients’current and future goals. NELSON knew translating their message into a physical, branded space was the way to go.

The result was open space office that immediately conveys the company’s culture and vision of shaping the future through meaningful human experiences.

To achieve this, NELSON provided design services that fostered the creativity desired for their existing Downtown Chicago location. Large collaboration rooms called “Ideation Zones”were created for brainstorming future communications, focusing on “what’s next.”For decompressing, relaxing between meetings or simply testing out the newest technologies, "Energy Rooms" were incorporated into the design to further the process of creating Starcom's media plans.

Distinct colorful graphics fit for the company’s overall tone were added. An ever changing art program was incorporated throughout in order to allow the company to make subtle, yet impactful changes to match the brand and change the message as it continues to grow and evolve, focusing on what’s next. Existing architecture was repurposed to maintain environmental consciousness while utilizing less raw materials.

Thanks to their newly branded and collaboration focused office by NELSON, Starcom Media Vest Group continues to provide their clients with the innovative messaging they desire through each unique human experience.

NELSON Insights

FOCUSING ON TAMI Solutions

To experience more, click HERE.
 

NELSON announced its intent to launch TAMI (Technology, Advertising & Media, and Information Business) Practice Area. 

 

FOCUSING on music and design

To experience more, click HERE.
 

Looking for a fresh new concept that not only captured elements of the music industry but also the city of Minneapolis, Pandora Internet Radio turned to NELSON to provide interior design services for the renovation of their existing office in the IDS Tower.

 

creating design that "takes off" 

To experience more, click HERE.
 

Gogo commissioned NELSON to create a final workplace solution that would allow for aggressive growth and flexibility while considering new ways of working in a collaborative space.

 

Gogo

CREATING new office design

To experience more, click HERE.
 

Amidst a transitional time period, the Philadelphia Convention and Visitors Bureau commissioned NELSON to design an open, flexible, cutting-edge work environment for their team. 

Philadelphia Convention and Visitors Bureau

FOCUSING ON WORKPLACE DESIGN SOLUTIONS

To experience more, click HERE.
 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Officially Join Operations, establish the Southeastearn USA as a “Super Region”.

 

NELSON and Veenendaal Cave, Inc. Join Operations

FOCUSING ON THE CLOUD AND BEYOND

To experience more, click HERE.
 

Fieldglass commissioned NELSON to redesign space with a focus on the creation of a more collaborative work environment allowing for a more efficient workflow.

Fieldglass Inc